Rágcsálóirtás

A rágcsálók által okozott gazdasági károk rendkívül jelentősek lehetnek, de nem elhanyagolható a betegségterjesztő szerepük sem, ezért a rágcsálók folyamatos irtásáról gondoskodni kell.

A rágcsálók elleni védekezés jogszabályi alapját az egészségügyről szóló törvény, illetve a végrehajtása tárgyában kiadott járványügyi rendelet biztosítja. Szolgáltatásunk szervesen kapcsolódik a fenti előírásokhoz, szerződéses partnereink részére a patkány, egérirtást a legkorszerűbb szerekkel és eszközökkel végezzük.

A rágcsálóirtó szerek kihelyezéséhez szerelvényeket kell használni. Az etetőhelyen csak lezárható, be- és kimeneti nyílással ellátott, belül osztottan elválasztott szerelvény alkalmazható, amelyet úgy kell kialakítani, hogy az ellenőrzés alkalmával annak használata (pl. rágásnyom, fogyasztás) jól látható legyen. Az etetőládákat egytől felfelé haladó, arab számozással kell jelölni. A kihelyezett, megszámozott etetőládákat a rágcsálóirtási térképként használt alaprajzon be kell jelölni, jelmagyarázat alkalmazásával.

A szerelvények olyan műanyagból készülnek, melyek megfelelő technológiával újrahasznosíthatók, tartósak, az időjárási körülményeknek jól ellenállnak. Rongálódásuk és a csalétek okozta veszély miatt, jelzőtábla hívja fel rájuk a figyelmet, melyen az ellenőrzések időpontját jelölni kell. Az etetőhelyeket, ahol lehet, elmozdítás ellen lecsavarozással vagy leragasztással kell rögzíteni. Az épületen kívüli etetőhelyeken szóródás-mentes, véralvadásgátló hatóanyagú csalétket kell használni.

Küldetésünk, hogy kártevőktől mentes tiszta környezetet segítsünk kialakítani az emberek, és a gazdasági háziállatok számára, oly módon, hogy ezt mindig a legkorszerűbb a környezet számára legkevésbé veszélyes anyagok, és eljárások használatával érjük el.

Maximális biztonsággal végezzük a rágcsáló mentesítést, majd ezt követően a rágcsálómentes állapot hosszú távú fenntartását. Minden általunk felhasznált rágcsálóirtószer BITREX védelemmel van ellátva. Ez egy rendkívül keserű vegyület, melynek ízét az egér és patkány nem érzi, a háziállatok és emberek számára rendkívül keserű ízű, esetlegesen szájba véve egy gyermek azonnal kiköpi. A véletlen mérgezés kizárt!